Művészet kiválasztani a legmegfelelőbb, akciós bukósisakot is.

Hogy mit szeretek a művészetben? Talán a legegyszerűbben és egy szóval, úgy tudnám leírni, hogy a szabadságot. Ez persze nem teljes körű magyarázat arra, hogy miért is kóstoltam bele mind a szobrászat, plasztika mesterségébe, valamint a festészetébe. Azt már inkább úgy tudnám megmagyarázni, hogy mindig is volt bennem egy ilyes fajta hajlam, de valamiért ezt elég sokáig nem sikerült kibontakoztatnom. Ráfoghatnám a szüleimre, vagy az iskoláimra, de igaz, ami igaz, egy jó munkahelyen dolgozom, mely segíti számomra a megfelelő egzisztencia megteremtését és ezért most először, de lehetőségem nyílik arra, hogy valami olyan hobbinak éljek, ahol a művészi vénáimat kell kitárni.
Tehát mint mondtam, először gondoltam, hogy kicsit az anyag és a kezem összeolvadását próbálom ki, hiszen az a legegyenesebb út az átszellemüléshez, mivel semmi segédeszköz nincs, csak a kezem és az agyag. Később persze már a kifaragáshoz használnak eszközöket, arról nem is beszélve, ha kő vagy ahhoz hasonló kemény anyagról beszélünk, de az agyagnál tényleg csak a kezünk és a képzeletünk van. Meg kell, hogy mondjam, ez egy igazán pihentető érzés volt, sikerült teljesen kitisztítani a fejemet. Eleinte csak szabadon próbáltam formákat készíteni, majd később már áttértem a komolyabb akár élethű, létező dolgok ábrázolására.

Amikor úgy éreztem, hogy ennél tovább egyénileg nem tudnék menni, jöhetett a festés, rajzolás, ahol egy eszköz segítségével kellett olyan dolgokat létrehozni a papíron, melyet megálmodtam a fejembe. Ez jóval nehezebbnek bizonyult a számomra, nem igazán tudom az okát, hogy miért, de végül ezzel is sikerült olyan szintet elérnem, ami már mondhatni kielégítő volt a számomra. Ez annyit tesz, hogy ha valaki megtudja, hogy én festek otthon és megkér, hogy mutassak meg pár képet, valóban büszkén tudjak előrukkolni velük. Sőt esetleg még a kérdező reakciója is őszinte és pozitív legyen.

Talán egy olyan dolgot tudnék még mondani az életben, ami a művészeten kívül számomra a legnagyobb szabadságot tudja adni. Ez pedig nem más, mint a motorozás. Rengeteget ülök a paripámon, mindenhova azzal megyek, a munkába, az ismerősökkel való találkozókra, még sokszor bevásárolni is. Inkább nem iszom egy korty bort vagy sört sem, ha cserébe a motoromon mehetek haza.
A motorozás persze nem kevés veszéllyel jár, ezt nem tagadom. Mivel az átlagnál többet ülök rajta, így pontos képet kapok arról, hogy menyire nem egyszerű a motorosok élete.  Az utakon az autósok, kamionosok nem tekintenek ránk, motorosokra, teljes értékű közlekedési eszközként. Mivel mi a kisebb helyeken át tudunk suhanni, nem kell a parkolással bajlódni és a forgalmi dugót is könnyen kikerüljük, szerintem ez némi irigység miatt lehet. Arról nem is beszélve, hogy ezt megbosszulva, erőfitogtatás céljából, rendszeresen elénk vágnak, leszorítanak minket, stb. Csak azzal nem kalkulálnak, hogy ha beléjük megyünk, akkor nekik behorpadhat a karosszéria és megkophat a fényezés, de nekünk az életünkbe is kerülhet.
Ezért minden motoros felszerelésemnél a lehető legnagyobb biztonsági szint elérésére törekszem. Például nem olyan rég kerestem új bukósisakot. Nagy szerencsémre találtam egy olyan oldalt az interneten, ahol egy az oldal segítségével kapott kuponnak köszönhetően, a SHOX Motoros Webáruház akciós bukósisakok közül tudtam válogatni, remek minőségben. Azért örültem ennek a lehetőségnek nagyon, mivel egy nagyon jó kvalitásokkal rendelkező bukósisak nagyon drága. Ezért, ha van belőle akciós, az maga a főnyeremény. Le is csaptam rögtön a lehetőségre és megvásároltam azt az akciós bukósisakot, amely a legjobban tetszett és úgy ítéltem meg, hogy a legbiztonságosabb. A kuponos oldal segítségével, még a méretet is könnyen ki tudtam választani, köszönhetően az ott feltüntetett mérettáblázatnak. Azóta is nagy elégedettséggel használom a sisakot.
De ugyan ez vonatkozik akár a motoros csizmámra, kesztyűmre vagy ruhámra. Azokat is a lehető legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel választottam ki és vásároltam meg, hiszen ezek azok az egyetlen eszközök, melyek védelmet biztosítanak. Az én fejem felett nincsen egy zárt tér, ami felfoghatná az ütközést. Ezért inkább rá szánok egy kis extra pénzt, mert az életemet később nem tudom visszavásárolni.
Ez persze most nagyon riasztónak hangzik, de igaz. Viszont ha már minden adott ahhoz, hogy maximálisan kiélvezhessem a motorozás élményét, akkor nincs megállást. Mióta megvan az akciós bukósisakom, azóta meg pláne. Végre élvezhetem a motorozás szabadságát és művészetét úgy, hogy eközben a lehető legnagyobb biztonságban érzem magam.