Az ihlet is nehezebben jön, ha rossz a levegő

Pár éve már, hogy Budapestre költöztem egy kis faluból. A rengeteg új impulzus persze felpörgette a kreativitásomat, ami nem utolsó egy olyan embernél, aki a művészetből szeretne megélni, de mégis, valahol ott volt bennem az a falusi kisfiú, aki kiállt a domb szélére és belélegezte azt a tiszta levegőt, amihez semmi sem fogható. Azóta, hogy fenn élek, hozzá kellett szoknom, hogy a levegő rendkívül szmogos, különösen télen. Lenézek az utcákra, látom a rengeteg száguldozó autót és visszakívánkozom kis falum csendes tisztaságába. Ezt érzem akkor is, mikor belépek a lakásomba. Sajnos a szigetelés nem tudja a szobán kívül tartani a poros, kipufogógázzal telített levegőt.

Reménytelennek tűnt a helyzet. Akárhányszor le akartam ülni írni a regényemet, sosem tudtam teljesen megnyugodni és elereszteni magamat. Mindig éreztem a füst szagát és teljesen elterelte a gondolataimat. Visszakívánkoztam a családomhoz, de tudtam, hogy a munkám ideköt és nincs más választásom. Az egyik nap beültem kávézni a legjobb barátommal és valahogyan erre a témára terelődött a beszélgetés. Elpanaszoltam, hogy mennyire nem tudok se regényt, se verset írni, mert nem érzem jól magamat a bőrömben. Végül kiböktem, hogy leginkább a rossz levegő zavar. Érzem, ahogy írás közben bemászik a pórusaim alá és nem engedi, hogy új ötleteim legyenek.

A barátom elmosolyodott és megrótt kicsit, hogy túl drámai vagyok. Ezután pedig előkapta a laptopját és elkezdett bepötyögni valamit. Pár perc után odafordította felém, a képernyőn ez állt: Légtisztító, légmosó vásárlás – BestMarkt.

Légtisztító, légmosó vásárlás – BestMarkt

Érdeklődtem barátomnál, hogy hogyan lehet ezt megrendelni, ő pedig pár kattintással meg is mutatta, milyen egyszerű használni a BestMarkt felületét. Döbbenten kezdtem el olvasni, hogy mi a funkciója ezeknek a gépeknek. Pontosan olyan emberekre találták ki, mint én, de bárkinek jól jöhet, aki egészségesebben akar élni. Kiszűrik a port és különböző káros anyagokat a levegőből, megkímélve ezzel az ember szervezetét.

A webshopban szerencsére nem kell „vakon” keresgélni a készülékek között, ugyanis több minden alapján lehet szűrni a listát. Nekem a márka nem volt fontos, viszont óriási segítség volt az, hogy szobaméret szerint is lehet válogatni a légtisztítók és légmosók között. Na meg persze a fokozatok száma sem mindegy. Mivel korábban még nem volt ilyen készülékem, így minden lehetőséget megragadtam, amit csak az oldal engedett: a már említettek szerint szoba méret és fokozat alapján kezdtem el válogatni, de ekkor felfedeztem még egy nagyon jó lehetőséget. Népszerűség szerint is fel lehet sorakoztatni a gépeket.

Ho-hó, hát talán ez a legjobb mind közül, mert hipp-hopp megtaláltam azt, amit kerestem.

A barátom behelyezte a kosárba a szóban forgó légtisztítót, majd kiválasztotta az átvétel módját. Én szeretek biztosra menni, úgyhogy az utánvételes megoldást választottam. Kifejezetten szimpatikus, hogyha online rendelésnél van egy ilyen opció is, úgyhogy rögtön megtetszett a BestMarkt. Egyébként a csomagokat a GLS futárszolgálattal küldik, de akár GLS Csomagpontra is lehet kérni őket, sőt, még egy üzletük is van a IX. kerületben, így akár személyesen is van lehetőség a vásárlásra.

A következő napok tehát izgatott várakozással teltek. Most már úgy mentem haza, hogy tudtam, nem sokáig kell már szívnom a dohos levegőt. Végül eljött a kiszállítás napja és nagy boldogan vettem át a futártól légtisztító készülékemet. Elhelyeztem a szobámban, az életem pedig örökre megváltozott. Többé nem éreztem magam kedvetlennek az otthoni rossz levegőtől. Mikor hazaértem, sokszor el is felejtettem, hogy még Budapesten vagyok és úgy tűnt, mintha mindig a kis falumba értem volna haza. Anyám világhírű pitéje maradt csak el.

Belegondoltam, hogy nevetséges, hogy ilyen könnyedén megváltozott az életem. Még mindig láttam barátom laptopján a „légtisztító, légmosó vásárlás – BestMarkt” feliratot és boldogan emlékeztem vissza arra a pillanatra. Az írás is sokkal jobban ment, csak úgy száguldoztak ki az oldalak a kezem alól. Egy idő után arra gondoltam, hogy muszáj lenne a BestMarkt-ról is írnom, elvégre közvetetten nekik köszönhetem, hogy ilyen jó a mindennapi közérzetem. Ezért a BestMarkt-ot ajánlom mindenkinek, akik hasonló gondokkal küszködnek, mint én, vagy akik csak könnyedén szeretnének rendelni egy megbízható oldalról, hiszen a laptopoktól kezdve, a légtisztítókon át, egészen a kerti gépekig, szinte mindent meg lehet náluk találni.