Alkoholizmus művészi szinten

A művészetben nagyon fontos az egyediség és az, hogy elismertté tudjon válni az ember. Bár számos művész nem ezért alkot, hanem egyfajta önmegvalósítás ez számára. És az önös hajlamait vetíti ki akár egy festménybe, vagy egy szoborba. Egy nagyon érdekes kiállításon jártam, ahol a művész a gyógyulásának folyamatát festette meg, a képei első körben a szenvedését, majd az újra magára találását tükrözi, melynek nagyon mély aspektusai vannak, amit talán egy olyan ember érthet csak, aki vagy maga is képvisel valamilyen művészeti ágat, vagy átesett valamilyen függőségen. Ezt már a kiállításra elkísérő partnerem mondta, akinek személyes és családi tapasztalatai is vannak az alkohol tekintetében és annak legyőzéséért vívott harcban.

Ekkor mesélte el számomra, hogy az anyjáról derült ki legutóbb, hogy alkohol problémái vannak. A család értetlenkedve állta a dolog előtt, hiszen azt gondolták, hogy az alkoholizmus csak férfiakat érinthet, és nők másfajta függőségnek tudnak a rabjai lenni, de nem így van, sajnos ilyen meglepetés is tudja érni az embert, hogy nők is áldozatai lehetnek az alkoholnak.

De hogyan is derült ez ki a család számára, fura módon az

alkoholizmus stádiumai jelentkeztek az asszonynál, és mivel a kísérőm már átesett ezeken a stádiumokon így ha még elsőként hitetlenkedve is, de ráeszmélt, hogy anyjával baj van. De hogyan is segíthetne rajta, és az alkoholizmus stádiumai tekintetében hol is járt, akkor amikor felfedezték nála. Ez egy fontos pont, hogy minél előbbi szakaszában kapják el a betegséget, hiszen ekkor válik teljesen gyógyíthatóvá, ekkor könnyebb még a függőségtől is megszabadulni és ilyenkor még nem alakult ki teljesen, már orvosi szempontból is egészségromlás.
Ami a legfontosabb, és ezt már a kísérőm a maga szempontjából is jól ismeri az az , hogy önmaga ismerje be, hogy segítségre van szüksége a függése leküzdésében, ekkor tud csak beavatkozni a család, és tud segítő kezet nyújtani, amint azt a függő is elkezdni érezni. A kísérőm anyja nem akart bevonulni egy művi környezetbe, ezért kerestek számára egy nagyon családias központot, ahol úgy tud majd gyógyulni, mintha otthon lenne. Ennek a központnak a honlapja már első perctől fogva nagyon szimpatikus volt a családnak, és úgy gondolták, ahol ilyen színvonalas már a honlaptérkép is, ott a függés kezelésében is nagyon profik a szakemberek. A honlap áttanulmányozása után konstatálták, hogy olyan személyek alapították az intézményt, vezetik azt és kezelik a betegeket, akik maguk is egykoron függők voltak. Ez a család számára nagyon tetszett, hiszen ez egy plusz motivációt tud adni a frissen az intézménybe érkezett személyek számára, hogy van kiút, és van a kiút utáni élet, melyet teljesen meg tudnak élni, de már mentesek tudnak lenni a függési szenvedélytől. Profi, már képzett szakemberek, addiktológus segítségével minden akadály legyőzhető, ebben a remek környezetben, amit az intézmény biztosít a bentlakók számára. Egyéni és csoportos foglalkozások színesítik a bent töltött napokat, mely után egy új élet tudja a kezdetét venni. Lehetőség van csoportos, illetve egyéni szobákban való alvásokra is, ezt mindenki maga döntheti el, hogy neki hogyan jobb, mi szolgálja jobban a gyógyulásának folyamatát. A kísérőm, csak ajánlani tudja mindenki számára az intézményt, hiszen profi csapat, profi munkát végez az emberekkel, aminek rövid időn belül megvan az áldásos hatása.