A művészet és környezetvédelem egyesülhet egy napelemben

Imádok festeni és az egyik kedvenc témám a felkelő nap. Sokszor csak kisétálok a város szélére és megnézem, ahogy a domb mögül kitörnek az első sugarak. Ilyenkor máshogy néz ki a világ. Minden olyan tiszta és kedves. Olyan, mintha újjászületne az egész univerzum. A tegnap problémái eltűnnek és egy új kezdetre van lehetőségünk.

A napfelkeltében mindig a megújulást látom. Ezért is szeretem annyira megörökíteni ilyen rengeteg formában. Sokan kérdezték már tőlem, hogy nem félek-e, hogy egyszer ki fogok égni ettől a hasonló témától, de én mindig azt válaszolom nekik, hogy annyi aspektusa van még a napnak, amikre nem figyeltem oda.

Az egyik ilyen aspektus pedig az volt, hogy az ember fel tudja már használni a napot arra, hogy elektromos áramot állítson elő belőle. Szerettem volna vásárolni én is egy napelemet, ezért rákerestem arra, hogy lakossági napelem pályázat 2021. Azért éreztem egy pályázat segítségének a szükségességét, mert művészként még nem festettem le a világhírű művemet, úgyhogy kellett az anyagi segítség.

A sporoljnapelemmel.hu oldalán minden információt megkaptam arról hogy a lakossági napelem pályázat 2021 évében miként igényelhető. Mielőtt azonban erre rátérnék, egy kis időt szeretnék annak szentelni, hogy miként nézett ki egy lakossági napelem pályázat 2021 előtt. Fel lehetett venni egy olyan kölcsönt, amely 500 000 és 1 000 000 forint között kamatmentesen biztosította számunkra azt a pénzt, amelyet napelemre szeretnénk költeni.

Ezt főleg az Európai Unió segítségével sikerült lehetővé tenni. Az Unió fő célja az, hogy fokozatosan megszüntesse a fosszilis tüzelőanyagok használatát. Ez azért fontos, mert a napelemekkel szemben ez a fajta energia előállítás rendkívüli módon károsítja a környezetünket. Ez pedig kihatással lehet a mi életünkre, de a gyermekeink jövőjére is. Az Unió miatt pedig lehetőségünk van olyan pályázatok igénylésére, amelyek segítenek átállni egy fenntartható energiaforrás használatára.

A Spóroljnapelemmel oldalán megtudtam, hogy az új lakossági napelem pályázat 2021-ben valamikor július környékén lesz meghirdetve. Eddig azonban nem feltétlenül érdemes várni, mivel újfajta fizetési módot vezetnek be. A Spóroljnapelemmel oldala ezért azt ajánlotta, hogy próbáljuk meg önerőből megvalósítani a napelem álmunkat. Én először húztam erre a számat, de lassan átgondoltam, hogy mégis mit jelent egy napelem a világ számára.

Megújulást. Pont azt az érzést, amit a festményeimben próbálok megfogni. Várhatunk arra, hogy kiírjanak egy új pályázatot, aminek keretében olcsóbban beszerezhetünk egy napelemet, de a bolygónk órája ketyeg. Minden nap, amit a hagyományos energiaforrások felhasználásával töltünk, az eggyel kevesebb napot jelent a gyermekeink jövőjéből.

Ha azonban valakinek nincsen jelenleg pénze arra, hogy beruházzon egy ilyen szerkezete, azoknak sem kell aggódnia. Az ő részükről egy kis plusz munkára van csak szükség. Mégpedig, hogy minden nap felmennek legalább egyszer az internetre és beírják azt, hogy lakossági napelem pályázat 2021. A Spóroljnapelemmel oldala is ezt ajánlja. Szemfülesnek kell lenni és nem szabad azt várnunk, hogy majd értesíteni fog minket valaki arról, hogy létezik egy jó ajánlat. Általában pont azért tűnnek el hamar az új ajánlatok, mert az emberek odafigyelnek rá és időben kihasználják.

Tehát elég figyelemmel te is egy lehetsz az új napelem használók közül, akik felelősségteljesen gondolnak a jövőnkre. Ráadásul lehet, hogy elsőre drágának hangzik egy napelem, de idővel teljesen meg tudja téríteni a befektetett pénzt.