A művészeknek is szükségük van egy terhelhető fém polcra

Az egyetemen volt egy szaktársam, aki a divat világából jött. Ruhatervezést tanult, de emellett igazi művészlélek: szeret fotózni, videoklipek elkészítésében segédkezik, logókat tervez és sminkelni is majdhogynem profi szinten tud. Mind ezek mellett ruhákat is varr. A művészet minden ágát imádja: a zenét, a táncot (fellépésekre is járt), a szobrászatot, de különösen a festészetet. És mindegyikben nagyon ügyes, van hozzá tehetsége. Bár én ezért a művészeti ágért vagyok a legkevésbé oda, de mindig is tetszett, ha valaki egy nagy színes pacában meg tudja látni a művészeti értéket és esetlegesen jelentést is tud neki adni. Igaz, hogy a mai napig furcsaság számomra, hogyha valaki szépnek talál egy Picasso festményt, valószínűleg azért mert én nem értek a festészethez és a realisztikus ábrázolás közelebb áll hozzám. Szerintem a művészlelkeknek van a legnagyobb fantáziájuk és ők rendelkeznek a legnagyobb kreativitással is.

Bár meg lehet tanulni rajzolni, vagy hangszeren játszani, de azt gondolom, hogy az a fajta affinitás, ami az igazi művészeket jellemzi, sehogyan sem tanulható. Azzal egyértelműen születni kell.

Szóval ennek a művészlélek ismerősömnek van egy kis „alkotó szobája”, ahol tud varrni és festeni. Eddig egy kis szekrény szolgált tárolásra, illetve dobozok és semmi rendszer nem volt abban a szobában. A kis fa polc már tiszta festékes volt, itt-ott meg is repedt, a textil tekercseket is csak a földön, vagy a sarokba beállítva tudta tárolni. Ezzel csak az volt a baj, hogy alapvetően ő szereti a rendet maga körül, de legalábbis azt, ha rendszerezve vannak a dolgok körülötte és semmit nem kell keresgélnie.

Emiatt a családja tavaly karácsonykor egy fém polccal lepte meg. De természetesen közösen keresték meg a helyet, ahonnan rendelték, mert a paraméterek miatt az ismerősömet is be kellett avatni a dologba.

A fém polc egyedi igények alapján készült el, pontosan akkora méretben amekkorára szükség volt. Márpedig igencsak sok eszköz tárolására kellett.

A választás egy salgó fém polcra esett, egyrészt a könnyű tisztíthatósága végett, másfelől pedig a tartóssága miatt. Nem valószínű, hogy idővel vagy a használatból adódóan itt-ott megreped, vagy letörik belőle egy darab. Ezekről azt kell tudni, hogy az összeszerelésükhöz nincs szükség csavarokra, egy kalapács segítségével bárki könnyedén össze tudja szerelni. Ehhez pedig a cég honlapján – ahonnan a polcokat rendelték – még egy összeszerelési útmutató is található. Egyik előnye, hogy ezek a horgonyzott acélból készült fém polcok nagy teherbírásúak, akár 280 kilót is elbírnak polconként, ugyanakkor maga a polc kis súllyal bír.

Mivel ezek a fém salgó polcok különböző funkciókat tölthetnek be, tárolás tekintetében, így több kiegészítő is rendelhető hozzá: polcpanelek, címketartó, tárolók, elválasztók, illetve oldalfalak is. Az ismerősöm tárolókat és elválasztókat is rendelt a fém polc mellé, mert vannak olyan eszközei, amik egy kategóriába esnek, de különbözőek, ezért el akarta őket különíteni. A tárolók pedig az apróbb, leginkább varráshoz szükséges díszek, gombok tárolására szolgálnak.

Ezeknek a fém polcoknak vannak szabvány méretei is, de igény szerint legyártják az elemeket a szükséges méretben. Ebben az esetben is ez történt, mert konkrétan a szoba mind a 4 fala igénybe lett véve a polcok által.

A rendelés egyébként úgy néz ki, hogy a méretek és az elképzelések egyeztetése után a cég szakemberei elkészítenek egy tervrajzot, amit árajánlattal együtt kiküldenek az ügyfélnek. Amennyiben megfelel és a megrendelő elégedett, úgy az egyedi igényeknek megfelelően legyártják a fém polc alkatrészeit, elemeit. Ha elkészült, akkor pedig kiszállítják a kívánt helyre. Bár ezt a fajta polcot, amit az ismerősöm rendelt, mint már említettem, könnyű összeszerelni, de ha mégis segítségre lenne szüksége hozzá valakinek, akkor azt csupán jelezni kell a cégnek, akik szakembereket küldenek ki, akik felállítják a polcokat.

A RackingLog – ahonnan a polcokat rendelték – minden termékre garanciát vállal. A garancia időtartama függ a megvásárolt termék típusától. Ha valakit már 10 éve szolgálnak az innen rendelt termékek, akkor azok bővítése és a polc elemeinek cseréje is garanciálisan történik.