A művészek is szerethetik a bolti akciókat

Édesapám művész a maga módján: életművész. Van persze, hogy verseket is ír, gyerekverseket, amiket a betegei (gyermektüdőgyógyász foglalkozására nézve) nagyra értékelnek és bár a felnőttek (én is sokszor), általában nevetnek csak a versikéken, gyakran látom édesapámon, hogy ő teljesen komolyan gondolja őket. Előfordult már az is, hogy rajzokat is készített a versek mellé. Az egyik, amelyik nagyon megmaradt bennem, egy kék elefántot ábrázolt, talán egy fa mellett. Bár az emlékeimben összefolyik egy másik, híres képpel Antoine de Saint Exupéry-től: az elefánt a kígyó “bendőjében” a Kis hercegből.

De egy kicsit elkalandoztam. Azért jutott eszembe édesapám, mert ő szinte megszállottja az akcióknak. Mostanra, több évtized után belátta, hogy valójában hiába tűnik úgy, hogy több ezer forintot megspórolt havonta, sokszor annyit vásárolt, hogy az ránk romlott. Erre azért figyeljünk az akcióknál, főleg, ha a nagy mennyiségre kapunk kedvezményt.

Nemrég hallottam az Akcióleső weboldalról (https://akcioleso.hu/), amely pont jó lehetne apámnak: hiszen összegyűjti több tucat, talán több száz bolt akcióit egy helyen. Ha ez érdekel és a neten néznél rá arra, amit talán eddig papír alapon tettél, a postaládádba érkező anyagoknak köszönhetően, akkor kattints ide!

Annyira sok minden van az oldalon, hogy könnyű lehet elsőre elveszni benne (én azt ajánlom, hogy ne telefonon nézegesd, mert ott a képek nem olyan jól láthatóak, inkább asztali számítógépen vagy laptopon). De ha egy kicsit hozzászokunk a weboldalhoz, rögtön látható, hogy mi, hol, merre. Ha az akciók filozófiája, napi hírek, stb. érdekel minket a témáról, akkor irány a BLOG fül a jobb felső sarokban, az áruházak fülön találjuk kedvence vagy következő kedvenc üzleteinket (a teljesség igénye nélkül: Aldi, Best Byte, CBA, Decathlon, eMag, Family Frost, GRoby, H&M, IKEA, JYSK, KIKA, Lidl, Mall.hu, Naturland, OBI, Penny Market, Regio Játék, Spar, Tesco, Ulla Popken, VivaMax, XXXLutz, Zöldség Shop). Soknak hangzik? Csak egyet-egyet említettem betűnként, míg összesen 125 bolt akcióit választhatjuk ki, hasonlíthatjuk össze, futhatjuk át vagy böngészhetjük a legjobb részletek és akciók után kutatva.

Aztán a középső fül a kuponok. Itt több mint 2000 különleges akciót találunk. Itt sokat keresgéltem és a kedvencem az élmények kategória. Itt olyasmiket is megtalálunk, mint Zumba fitnesz edzés, páros masszázs, személyi edzés, Tesla élményvezetés, búvártanfolyam, kutyás túra a Bükkben, szabadulószoba otthon, nyomozós kocsmatúra, élménylövészet és még sok más.

A balról a második fül az akciós termékek, ahol pedig üzletenként látjuk a felsorolást: Lidl, Tesco, Aldi, Spar, Penny Market, Auchan, OBI, stb. Úgy tűnik, vannak a kiemelt boltok: azok, amiket leírtam és még a Praktiker, CBD, Studio Moderna, Gondozásmentes.hu, Babaverda, aztán pedig ABC sorrendben folytatódik a felsorolás.

Az első fül balról pedig az akciós újság, itt hasonló, de nem azonos sorrendben látjuk a lehetőségeket, és mindenképp érdemes figyelni, hogy mettől meddig érvényes az adott akciós újság, ami itt megjelenik. Az egy hét a szokásos időtartam, de van 6 napos, másfél hetes, két hetes, harom hetes, egy hónapos, 3 hónapos verzió is.