A grillezés is művészet!

Sokat gondolkodtam azon, hogy mit adhatnék az én művész férjemnek…

Egy kis kitekintés. Még a zeneakadémián ismerkedtünk meg. Ő hegedűn játszott, én zongorán. Sok koncertet együtt adtunk elő, és megtaláltuk a közös nyelvet, ami a zene. Bizony a zene. Előbb játszottunk egymásnak, utána beszélgettünk. Sokat inspiráltuk is egymást. Aztán én megszerettem a gyerekeket és tanár lettem. Zenetanár. De Sándor, ő maradt a régi. Előadóművész! Nagyon sok muzsikáját én inspiráltam, az egyik darabjának az a címe, Laura. Mert hogy az én nevem Laura. De a zenén kívül olyanok vagyunk mint a normális, egyszerű emberek. Én vezetem a háztartást, ő szereti a kerti munkákat. Szívesen ültet virágokat és előszeretettel locsolja őket. Egy kis tavat is épített, benne egy pár hal. Hintaágy, és minden ami kell. Kiültónk, beszélgettünk sokat, mikor elkészült az ágy. Mint a régi szép időkben. Sándor főzni is nagyon szeret.

Éppen ezért gondoltam, hogy a 40 éves szülinapjára jól jönne egy grillezős szett. Az ajandek.varazslo.hu oldalon találtam is egy jó pár grill szettet. Különféle típus, különféle árkategória. Mivel tudom, hogy Sándor nagyon ad az ínycsiklandó ízekre, és nagyon szereti a zamatos ételeket, így a faszénes változat mellett döntöttem. Hiszen mégis csak annak van a legjobb íze. És mindenképpen lecsukható tetejűt választottam, hiszen ha a grill sütőnek lecsukható a teteje, akkor a párolgás miatt sokkal omlósabb és puhább lesz az étel. Legalábbis ezt olvastam róla. Ilyen paraméterek alapján már könnyű volt megtalálni a megfelelő grillsütőt, és rögvest meg is rendeltem. Az online vásárlás meglepően egyszerűen és gyorsan ment, sokkal gyorsabb, mint kiállni a sort az ajándékboltokban.

Pár nap múlva már meg is érkezett a várva-várt grillsütő. Pont olyan, mint amilyet elképzeltem. Kicsi, egyszerű, de nagyszerű! Sándornak le fog esni az álla! Már a szülinapja előtti estén bekészítettem a zöldségeket, és az új ajándékával vártam haza! Ő először nem értette, hogy miért van nyershús az asztalon, de mikor kibontotta az ajándékát, már rájött.

  • Ez az enyém? – derült fel boldogan.
  • A tied bizony! És most ki is próbálhatod! – öleltem meg.

Sándor kipróbálta. Az első pár husinál még ügyetlenkedett, de aztán hamar belejött. Sándort nem kell félteni, hiszen hamar tanul. Olyan finom husikat sütöttünk, hogy megbeszéltük, hogy a holnapi napon is elővesszük ezt a szerkezetet, és elkápráztatjuk a szülinapi bulira érkező vendégeket!