Művészi motoros ruhák

Grafikusnak tanulok. Mióta rájöttem, hogy van kezem és meg tudok vele fogni dolgokat, azóta szinte mindig ceruza van a kezemben és rajzolok. Teljesen mindegy, hogy órán firkálok, a vonaton színezek vagy leülök a kis alkotósarkomban otthon, és órákig festek vagy rajzolok, nekem mindegyik ugyan olyan jó élmény. Imádok alkotni ceruza/toll/ecset vagy szinte bármi segítségével. Szerencsés vagyok, mert tehetségesnek is mondhatom magam, ráadásul rengeteget gyakorlok, ennek köszönhetően felvettek egy grafikus iskolába. Ez volt minden álmom, és két éve teljesült. Ha elvégzem, elsősorban illusztrátor szeretnék lenni, mesekönyvekbe rajzolni. De érdekel emellett a művészi plakáttervezés és a textilek mintájának megtervezése. Sokan a szaktársaim közül logó- és felirattervezőnek készülnek, azonban engem ez annyira nem hoz lázba.

Rengeteg érdekes feladatot kapunk az iskolában. Mindenfélét le kell rajzolnunk különböző szempontok szerint. Az egyik órán tanultunk járműábrázolást is. Erre az volt a vizsgafeladat, hogy egy autós vagy motoros, vagy bármilyen járművel közlekedő ismerősünket rajzoljuk le különböző pozíciókban ilyen-olyan szempontok szerint.

Tetszett ez az óra és a feladat is, hiszen régebben elég sokszor rajzoltam le az autónkat. De mivel ebben már volt gyakorlatom, úgy döntöttem, egy motoros barátomat kérem fel modellnek, mert ilyet még nem csináltam, ráadásul a motorban sokkal több fantázia van véleményem szerint.

Dani, a motoros barátom szerencsémre rá is ért az egyik szombat délután, hogy elkészítsem róla a 2 rajzot. Annyit kértem tőle előtte, hogy a teljes motoros ruházatában jöjjön, és hozzon egy plusz bukósisakot nekem, mert ha kész vagyok a művekkel, mehetnénk egy kört a motorjával, mert nagyon szeretek motorozni.

El is érkezett a szombat délután. A nagy rajzos mappámmal együtt kimentünk a közeli rétre, és beállítottam Danit a megfelelő pozícióba. De még mielőtt nekiálltam volna a rajzolásnak, mondta Dani, hogy szerencsém van, mert nemrég érkezett meg az új felszerelése. Ha nem jött volna meg időben, akkor nem tudta volna vállalni a modell szerepet, mert az előző motoros ruhatára teljesen tönkrement alig egy hónapja. Mivel neki minden nap szüksége van a motorjára, így nem tudott mit tenni, új motoros ruhatárat kellett beszereznie.

Azt mesélte, nem volt könnyű dolga, mert a bolt, ahonnan a régi cuccait vette, bezárt, és más motoros boltot nem ismert. Végül az egyik motoros Facebook csoportban ajánlották neki a sixgear.eu-t. Ez egy motoros felszereléseket árusító honlap, de vannak üzleteik is az ország különböző pontjain, ha valaki esetleg a személyes vásárlást részesíti előnyben.

Dani végül ezt a boltot választotta, mert nagyon széles a választékuk és igazán megbízhatónak találta őket, plusz abban a motoros csoportban is nagyon dicsérték. Amíg Dani szünetet tartott, rákerestem a neten erre az oldalra. Ez amúgy egy magyar márka, itthon tervezik és gyártják a ruhákat. Szimpatikus volt, hogy a vásárlóknak van lehetőségük beküldeniük a véleményüket, észrevételeiket, amik segíthetik a bolt munkáját, hogy minél tökéletesebb és a vásárlók igényeihez igazodó termékeket tudjanak gyártani.

Dani elmondása szerint (én ugye nem értek a motorokhoz és az ezekkel kapcsolatos dolgokhoz) az ár-érték arány is nagyon jó, kiváló minőségű termékeket kapott korrekt áron kínálva. Azt mondta, hogy örül, hogy rátalált erre az üzletre a csoport segítségével. Dani amúgy a netről rendelte meg a cuccait, és minden időben és sérülésmentesen megérkezett, a méretekkel sem voltak problémák.

Amit én, laikus szemlélőként el tudok mondani, hogy nagyon jól néz ki az új dzsekije, nadrágja, csizmája és bukósisakja. Mindegyiket a Sixgear-től rendelte, és szerintem jó üzletet csinált. Ahogy végignéztem a kínálatot, rengeteg féle és stílusú ruha közül lehet válogatni, még én is találtam magamnak olyat, ami tetszett. A vad motorosoktól a szelíd robogósokig mindenki megtalálhatja itt a számítását.

Miután kipihentük magunkat, folytattam a rajzolást. Nagyon jól sikerültek a képek, ötöst kaptam abból a tárgyból. A képeket szerencsére nem kellett bent hagyni az iskolában, miután leosztályozták, hazavihettem. Bekereteztettem őket, és odaadtam ajándékba Daninak hálám jeléül, amiért modellt állt nekem ő, a motorja és a szuper felszerelése.