Művészet és székhelyszolgáltatás

Mindenkinek mást jelent a művészet. Van, akinek egy szép festmény, van, akinek egy jól megírt regény vagy vers. Mindig is nagyon érdekelt a művészet, mert a családomban öröklődik ez a véna, és szerintem nekem van is tehetségem hozzá. Úgy néz ki, az én utam a szobrászat lett. Mivel volt érdeklődés a szobraimra, úgy döntöttem, hogy ideje lenne eggyel komolyabb szintre lépni, és megcsinálni a saját vállalkozásomat. Igen ám, de nem volt semmi tapasztalatom e téren, és tudtam, hogy amúgy is nehéz beindítani egy saját vállalkozást még azoknak is, akik konyítanak hozzá valamennyit. Megkértem egy barátomat, hogy adjon jó tippeket, mert ő egyszer már végig csinálta ezt a procedúrát. Azt mondta, hogy neki az élete megkönnyítője a székhelyszolgáltatás volt. Kértem, hogy mondja el pontosan, melyik honlapon tudom ezt megtalálni, de sajnos nem emlékezett rá pontosan. Annyit mondott, hogy ő anno azt írta be a keresőbe, hogy újlengyel székhelyszolgáltatás, és meg is találta őket.

Na de miért is Újlengyel? A válasz az, hogy ez az a magyarországi település, ahol egyedülálló módon nem kell iparűzési adót fizetni. Bizony ám, ilyen is van a mai világban. A Székhelyszolgáltatás24 volt az a vállalat, akinek a szolgáltatásait igénybe vette, és ők az első irodájukat Budapesten nyitották. Majd a következő irodát Újlengyelen nyitották pont az előbb említett indokból. Nem csoda, hogy a vállalkozások között nagyon népszerűvé vált, hogy a székhelyüket Újlengyelre tegyék át. Főleg, hogy olyan szolgáltatásokat nyújt a cég, amelyek megkönnyítik a kezdő vállalkozók dolgát minden téren. Például olvastam a weboldalukon, hogy megoldják a cégtáblára a cégnév kihelyezését. Aki benne van ezekben a körökben, az tudja, hogy a hatóságok ezt nagyon komolyan veszik, és következményei szoktak lenni, ha nem látszik a tábla a közterületről. Szerencsére emiatt a székhelyszolgáltatással Újlengyelen nem kell aggódni

Nem kell aggódni az érkező leveleink miatt, mert azt is átveszik részünkre, nem kell más hozzá, mint egy postai meghatalmazás. Minden levelet beszkennelnek, továbbítanak e – mailben és postán is, hogy biztosan eljusson az emberhez minden fontos információ. Fogadják a hatóságokat is, így emiatt nekünk nem kell fájjon a fejünk, illetve ők tűrik az esetleges kényszerintézkedéseket is. Továbbá szerintem nagyon hasznos az is, hogy biztosítanak tárgyalót tárgyalásokhoz, valamint a hatóságok fogadásához is. Ha ez havi egyszer történik meg, akkor nem kell érte fizetni.

Már csak azért is megéri ebben a cégben bízni, mert 11 éve vannak a pályán, és az elsők között kezdtek el székhelyszolgáltatással Újlengyelen foglalkozni. Nagy gyakorlatuk van a hatóságkezelésben is, ugyanis több ügyvédi irodával is kapcsolatban állnak, és azt írják a weboldalon, hogy még nem volt olyan ügy, amit ne tudtak volna együttes erővel megoldani. Ezt azért megnyugtató volt olvasni mindenesetre. Ha fel szeretnénk venni velük a kapcsolatot, akkor a weboldalon 2 lehetőség közül választhatunk. Vagy írunk nekik e – mailt, vagy felhívjuk őket telefonon, ha lenne bármi kérdésünk. Én az utóbbit választottam, mert ki tudja, mennyi munkája van az ügyintézőknek, és viszonylag rövid határidőn belül szerettem volna a kérdésemre választ kapni, hogy igénybe vehessem a szolgáltatásaikat. Szerencsére egy nagyon kedves ügyintézőt kapcsoltak, aki minden kérdésemet megválaszolta készségesen. Azt hiszem, itt döntöttem el végleg, hogy én is az ügyfelük szeretnék lenni. Nem bántam meg egyáltalán, nagyon sokat segítettek a cégalapítás során, így már az én cégem székhelye is Újlengyelen van.