Mind tudjuk, hogy a főzés hogyan lehet művészet

És most még csak nem is a Michelin-csillagos éttermek furcsa ételtálalási- és felszolgálási módjaira gondolok. Nem is arra, hogy milyen nagy gondossággal lehet elkészíteni a tökéletes ízű és állagú ételt…

A minap egy olyan kiállításon jártam, ahol elképesztő módon, ételalapanyagokból kreáltak képeket. Valami ragasztási technikával. Nem lehetett őket, a hozzávalókat természetesen a helyszínen, mondjuk a kiállítás utolsó napján elfogyasztani, de az volt a koncepció, hogy a kiállítás addig tartott, míg az ételek meg nem romlottak, és addig a pontig felhasználhatók lettek volna ételalapanyagként is a kreációk összetevői.

Ekkor jutott még az eszembe, hogy milyen szélsőséges leágazásai vannak a gasztronómiának… A fővonal viszont a legérdekesebb, és én állítom, hogy a maga módján az is már művészet – ahogy írtam a címben is: mind tudjuk ezt. Hisz a gasztronómiához mindünknek közünk van. Nagy tételben főzni minden nap, na az teljesítmény. Mindig közel tökéletes ételeket felszolgálni, és “etetni” a tömegeket, hogy azok ráadásul elégedettek legyenek… Utoljára a hunniakristaly.hu oldal megtalálása idején időztem ennyit ennek az átgondolásával. Mert ők pedig azt biztosítják, hogy minden örökké a rendelkezésre álljon a különböző éttermek, kifőzdék, konyhák, menzák számára. Nem csak a konyhában, de még a vendégtérben is. Nagyon gyorsan elhasználódó dolgok is rendelhetők tőlük nagy tételben, csak úgy, mint mondjuk prémium edények.

prémium edények

Gondoljatok bele, mi mindennek kell ezen a területen megfelelni, és milyen kivételes módokon teljesítik ők ezt! Egy vendéglátó hely, ahol minden kéznél kell legyen a nap minden percében… Negyvenféle étel kábé az étlapon és azok egyéni felszolgálásához, elkészítéséhez rengeteg cucc. Ha pedig a vevő, a vendég előáll egy igénnyel, ami hirtelen pattant ki valami kapcsán a fejéből, akkor kéznél kell legyen annak az eszköze, a megvalósításhoz – egy jó étteremben legalábbis.

Ezért vannak a Hunnia Kristálynál ezrével a termékek a webshopban, mert bármi kellhet. És én csak példaként linkeltem egyetlen alcsoporton belüli kis kategóriát, a prémium edények alkategóriáját. Ez a Konyha menüponton belül található meg, ami elég általános, ezért jól lehet vele általánosan is szemléltetni a webshop működését. Viszont láthatjátok, hogy mennyire kihegyezik az üzlet választékát minden egyes részterületre, vagy vendéglátó típusra. Egészen más igényei vannak egy menzának és egy elegáns étteremnek. De náluk minden jelen van a kínálatban!

Ha egy szalvétatartót kell pótolni, kell legyen kéznél olyan, ha nagyobb vendéghad jön, és kell legyen több evőeszköz, nem lehet azt mondani, hogy kifogyott a hely belőle – ezért kell fordulni a hunniakristaly.hu-hoz.

A prémium edényekről leírják, hogy 10 év garanciával adnak ilyet, rozsdamentes nemesacélból akár. Aztán egy hosszú leírást kapunk arról, hogy miben különböznek az otthoni, konyhai cuccok ezektől a “nagyiparban” használt dolgoktól. Az ipar szó persze ne tévesszen meg senkit! Egyszerre kell tényleg adni a mennyiségre és mellette a minőségre is. Ezt megvalósítani alig lehet kielégítően, ha nincs egy ilyen profi ellátó partnerünk, mint a Hunnia. Akiknek egyébként kifejezetten otthonra, kiskonyhai környezetbe is vannak dolgaik, csak természetesen gondosan különválasztva és külön kategóriába elkülönítve. Nehogy kavarodás legyen. Profi bolt és a szállítással is pont olyan gondosak, mint a termékkiválasztással és egyebekkel. Rájuk igazán lehet támaszkodni, mert mint azt kifejtettem, van miben. Dolguk, munkájuk van elég, pont azért, hogy a mi munkánkat könnyítsék.