Lehet-e egy táska művészi?

Választ adva a címben feltett kérdésre: a nagynéném szerint biztosan! Ő ugyanis művészettörténészként szerzett PhD-fokozatot, azaz mondhatni, mély ismeretekkel rendelkezik a művészetek terén, emellett a designelméletben szintén otthon van – ezen felül pedig imád öltözködni, a ruháin keresztül is kifejezni önmagát. Mivel kiskorom óta mind a mai napig imádok vele menni vásárolni, gyakran beszélgetünk a különböző ruhadarabokról és kiegészítőkről, mint designtermékekről és mint a kulturális antropológia által vizsgálható dolgokról. Nagyon érdekes és izgalmas számomra, hogy a minket körülvevő tárgyakra, szokásrendszereinkre így is tekinthetünk, csakúgy, mint művészi koncepcióval, értékkel rendelkező darabokra.

Amivel én a mindennapjaimban a leggyakrabban találkozom, az az, hogy tulajdonképpen a művészet került rá a mindennapi ruházatunkra. Andy Warhol, Basquiat, Dalí, Van Gogh ikonikus alkotásai köszönnek vissza a hoodiekon, tote bageken, pólókon és gyakran még ingeken és szoknyákon is. Noha vannak olyanok, akikben ez ellenérzéseket kelt, számomra jóleső az, hogy ilyen formában is beemelhetem kedvenc műveimet az életembe. (Bár néha azért megkérdőjeleződik bennem mindez, például akkor, amikor megállapítom, hogy Frida Kahlo arcát és alkotásait már szinte tényleg minden felülethez felhasználták.) A lakásdekorációs termékek, használati- és dísztárgyak között is egyre gyakoribb, hogy feldobja őket egy-egy műalkotás. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy mennyire tartja ezt méltónak a művészekhez és az eredeti képekhez, azaz belefér-e számára, hogy az egyszeri és megismételhetetlen alkotások ilyen módon legyenek újragondolva.

Persze azért nem feltétlen érdemes abba az irányba sem elmenni, hogy minden művészi jelentőségű kell, hogy legyen. Lehet valami esztétikus, funkcióját ellátó, értékálló anélkül is, hogy efféle hozzáadott értékeket képviselne. Elvégre életünk számos használati tárgya, holmija között nem kell, hogy mind hatalmas eszmei magassággal rendelkezzen! Nálam ez nehezen is lenne kivitelezhető, mert kifejezetten szeretek vásárolni, és általánosságban elmondható, hogy az egyik fő szempont számomra, ami alapján a vásárlási döntéseimet meghozom, az a megfelelőnek ítélt ár-érték arány. Ezért is szeretek online webshopokban nézelődni, mert több időm van megfontolni egy-egy vásárlást.

Az egyik kedvenc webáruházam az Anna Táska webshopja, ahonnan saját használatra és barátoknak, ismerősöknek is gyakran rendelek. (A legutóbb a testvéreimnek vásárolt válltáskák már úton is vannak hozzánk!)

vállltáskák

Örök dilemmámat, miszerint meddig “illik” válogatni a kínálatból és igénybe venni az eladó hölgyek segítségét – ha táskaüzletről van szó – oldotta meg az, hogy megtaláltam ezt a webáruházat, ahol kényelmesen, asztali gépről, laptopról, tabletről, okostelefonról akkor és addig nézelődhetek a kínált árucikkek között, amikor és ameddig csak jól esik. Számomra az Anna Táska webáruház ötvözi a luxus és az elérhetőség érzetét, hiszen olyan minőségi márkák darabjait kínálja, mint például a Bugatti és a Tamaris, emellett igényes kialakítású, esztétikus weboldaluk van, az árak és a szállítási feltételek ugyanakkor nagyon kedvezőek és megkönnyítik a döntések meghozatalát és a vásárlás lebonyolítását.

Milyen típusú táskák közül válogathatunk az Anna Táska webshopban? Először is fontosnak tartom kiemelni, hogy itt mindkét nem megtalálhatja a hozzá illő darabot, nem kizárólag nőknek szóló oldalról van szó. Az én személyes kedvenceim azok az unisex (főként Heavy Tools márkájú, monokróm, sportos) darabok, amelyek egy férfi és egy nő kelléktárában is megállják a helyüket. (Mennyire kiváló ötlet akár a partnerünkkel, testvérünkkel osztozni egy-egy darabon, nemde? – Persze ez erősen családfüggő…) Ahogyan hangsúlyozzák is az oldalon, itt minden táska vadonatúj és eredeti, a legapróbb részleteik ügyelve az anyagokra és a minőségre. Emellett a webáruház tulajdonosai arra is ügyeltek, hogy vásárlóik a lehető legtöbb alkalomra megfelelő divatos, hordható kiegészítőt megtalálhassák náluk. Így kerültek a kínálatba az alábbiakban felsorolt típusú táskák:

  • Kézitáskákat kínálnak az olyan napokra, amikor nincs szükségünk olyan nagy táskára, ami mindent elnyel, hanem elég egy átlagos méretű táska, ami valamivel elegánsabb hatást is kelthet, emellett komfortos a kézben való viselése a nap folyamán. A nőket megcélzó kézitáskáik között több márka termékeivel találkozhatunk (Marco Tozzi, Anekke, Bugatti és Tamaris), színek, textúrák és formák tekintetében is változatosan – vannak például fekete, bézs, fehér táskák, fonott hatású és krokodilbőr textúrájú, valamint kígyóbőr mintájú, valamint kerek, hosszúkás és hatszögletű is. Férfi és uniszex kínálatban találunk itt laptoptáskát és utazótáskát is – mindkettő Bugatti márkájú.
  • Testtáskán általában azokat a darabokat értjük, amelyek valamivel laposabb, szűkebb kialakításúak, mint az előző csoport tagjai, emellett hosszú pánttal rendelkeznek, amelyek a törzsön átvethetőek, de a vállon is hordhatóak. A különféle cipzáros, csatos kialakítások és a színek kavalkádja biztosítja a kínálat változatosságát, ezen felül a férfiakat célzó termékek között megtalálhatóak az övtáskák is.
  • A válltáskák szortimentje mutatja talán a legnagyobb változatosságot az Anna táska webshopjában, ugyanis a széles és a hosszúkásabb darabok, a vastagabb vagy épp díszesebb (fonott, színes vagy övszerű) pánttal ellátottak egyaránt megtalálhatóak. A Tamaris válltáskák vannak többségben, a színvariációk és az apró részletek egészen elképesztő, ahogyan feldobják az egyes darabokat.
  • Hátitáskát sokszor a legnehezebb találni, de az Anna táska oldalon ez is sokkal könnyebb, mint általában. Virágos, pöttyös, csíkos, rajzos, vagy egyszínű, letisztult? Tarka, merész, púder vagy valami klasszikus, jól bevált és kombinálható szín? Sportos, elegáns, bohém vagy minimál fazon? Ha elakadunk, az oldalsó szűrők segítenek a válogatásban – ezeket természetesen az összes többi kategóriánál is bevethetjük!
  • Borítéktáska és színházba való táska is akad, érdemes azokat is megtekinteni.

Férfi és női neszesszerek, pénztárcák és övek tarkítják a táskák mellett a felhozatalt. A termékek között szintetikus és bőr is található. Számos termék elérhető minimum 5-10-15 %-os akcióban, így érdemes egy pillantást vetni a webshopra, ha éppen egy új táskára vagy divatos kiegészítőre van szükségünk.

Megbízható oldalról van szó, ahol részletes tájékoztatást olvashatunk a szállítási időről, árról és feltételekről. A csomagunkat a GLS futárszolgálatával kérhetjük házhoz vagy az otthonunkhoz legközelebbi Pick Pack Ponton vehetjük át. Ha a megrendelésünk végösszege eléri vagy meghaladja a 15 000 Ft-os határt, a szállítás ingyenes.

A hab a tortán, hogy amennyiben létrehozunk náluk egy felhasználói profilt és bejelentkezve bonyolítjuk le a rendelést, úgy jogosultak vagyunk az Anna táskánál a hűségpontok gyűjtésére. Ezek minden egyes termék után járnak, akciós árucikk esetén a bruttó ár 3 %-át, míg teljes árú esetén a bruttó ár 5 %-át írják jóvá pontgyűjtő számlánkon. A pontok felhasználása a következő módon alakul: minimum 10 000 Ft-os kosárérték esetén a pontjainknak maximum 10 %-át tudjuk beváltani a kedvezményes ár érdekében. Csomagköltségre nem használhatóak fel a pontok, azonban az eleve sok akciót meghirdető Anna táskától ez így is nagyon jó ajánlat.

Egy szép táska, tárca vagy öv mindenkinek kiváló ajándék lehet, így számomra tényleg jolly joker ez a webshop.