Jó korán elkezdeni a művészek nevelését, erre a legjobbak a kreatív játékok

Mióta csak az eszemet tudom, élek-halok a művészetért. Kiskoromban mindig jobban rajzoltam az osztálytársaimnál, ezért külön rajzszakkörbe jártam, művészettörténetből érettségiztem, és művészeti egyetemre mentem tovább. Így lettem szobrász és grafikus, és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy a férjem mellett ki is tudok teljesedni. Eddig két gyermekkel áldott meg minket az ég, én pedig tudatosan igyekszem kreatív játékok segítségével őket is arra nevelni, hogy a művészet és az önkifejezés igenis fontos, még ha nem is művelik, akkor is szeressék.

Mivel viszonylag messze élünk a lakott területtől, így a legtöbb dolgot kiszállítással rendeljük, amikor egyikünk se ér rá autóval elmenni érte. Pont ezért vagyok hálás, hogy a múltkor egy régi, kedves barátnőmmel beszélgetve szóba került, hogy nehéz az igazán kreatív játékok közelébe kerülni, ha messzebb laksz a várostól és csak egy autótok van, de ő figyelmembe ajánlotta a jatekwebshop.eu-t, ahol egész seregnyi kreatív játék található arra várva, hogy a gyerekek fejleszthessék magukat velük.

Legutóbb éppen két nagyobb projekt között voltam, és maradt néhány nap szabadidőm gondolkodni, pihenni. Gondoltam kihasználom az alkalmat, és feltérképezem magamnak azt a játék webshopot. Megmondom őszintén: nem voltak nagy elvárásaim, de végül nagyon kellemesen csalódtam. A kreatív játékok mellett egész hadseregnyi egyéb készségfejlesztő játékot is lehet találni, összesen több, mint 4000 különböző félét! Hirtelen nem is tudtam, hogy mihez nyúljak, annyira megilletődtem a nagy bőségzavartól.

A gyerekek még alsósok, tehát a komolyabb művészi eszközökhöz még talán annyira nem valók a kezeikbe, de ezek az oldalon egy csomó olyan kreatív játék van, ami gyakorlatilag előkészíti, hogy később már komolyabb szinten is foglalkozzanak a dologgal. Még egyszer hangsúlyozom, nem rájuk erőltetni szeretném, félre ne értsétek, de nagyon örülnék, ha a jövőben az életük részét képezné, ami az anyjukat élteti. Szépen apránként el is kezdtem bevásárolgatni a dolgokat, amikről úgy gondoltam, hogy fejlesztő, művészi hatással lehet rájuk, szerencsére nem túl magas (20 ezer forint) a határ, ami fölött már ingyenes a kiszállítás, de ha rajtam múlna, apránként az összes terméküket beszerezném.

Mindenek előtt beszereztem jó sok festős-rajzolós játékot és kelléket, hogy bármikor ott legyenek, ha megszállja őket az ihlet. Aztán van rengeteg féle gyurmás kreatív játék is, ami mind-mind a tér- és formaérzéküket fejleszti, úgyhogy a lehetőségek száma szinte végtelen!

Másoknak is csak ajánlani fogom a jövőben a jatekwebshop.eu-t, hiszen még ha nem is a kreatív játékok gyűjtése a cél, akkor is rengeteg egyéb izgalmas, érdekes tárgyat és játékot találhatnak akár születésnapra, akár ünnepre, vagy csak úgy, mert szeretik a gyermekeiket kényeztetni.