Így alapítottam meg a grafikus cégemet

Amikor gyerek, illetve fiatal voltam, gyakran megkaptam, hogy minek foglalkozom művészettel, abból úgysem lehet megélni, keressek inkább valami más érdeklődést. Ez akkor nagyon rosszul esett, mivel mindig is ebbe az irányba szerettem volna tovább menni, és eltökéltem: csak azért is bebizonyítom mindenkinek, és grafikus leszek! Kitartásom pedig végül meghozta gyümölcsét, és sikeresen befejeztem a tanulmányaimat. Itt jött azonban a következő lépcsőfok: valahogy el kellett helyezkednem és megállnom a helyem. Még szerencse, hogy sikerült kapcsolatokat kiépítenem, és találtam állást, ahol a megtanultakat volt alkalmam kamatoztatni. Ám pár év elteltével ez nem bizonyult elégnek, és úgy határoztam, hogy a magam útját fogom járni. Ebben volt hatalmas segítségemre a TopCegalapitas, akikkel végül a cégalapításom minden apró részletét intézhettem. És őszintén: nem bántam meg.

A legtöbbünk számára a vállalkozás alapítása mindig is egy álom marad, mert csomóan nem mernek kockáztatni, illetve nem tudnak annyi tőkét előteremteni, hogy a cég beindulásáig finanszírozni tudják magukat. Mert bizony, egy kis időbe telik, mire egy frissen alapított cég elkezd profitot termelni, és képes akár egy vagy több ember megélhetését biztosítani. Éppen ezért nagyon fontos volt számomra, hogy a lehető legtöbb előnyt megcsípjem, annyi kedvezménnyel éljek, amennyivel csak lehetséges. Próbáltam utánajárni, hol kaphatnék ehhez segítséget, és így sodort össze a sors a TopCegalapitas weboldalával, akiket aztán a végén megkerestem a saját vállalkozásommal kapcsolatban. Tőlük tudtam meg például, hogy mire érdemes figyelnem, hol válasszak székhelyet, és hasonlók.

Céget üzemeltetni nem csak munkából és bevételgenerálásból áll ám, hanem kőkeményen adózni is kell, akár profitábilis vagy, akár nem. Ha a saját lakhelyedre jelented be a vállalkozásodat, akkor számolnod kell a helyi adókkal, például az iparűzési adóval mindamellett, hogy számos kritériumnak is meg kell felelni. A TopCegalapitas jóvoltából viszont megtudtam, hogy ha Újlengyelben bérelek székhelyet, akkor ezzel nem kell számolnom, ugyanis ott nincs IPA! Ez pedig egy kezdő vállalkozónak szinte ajándék! emellett ha őket bízza meg valaki, hozzám hasonlóan, akkor meglepően alacsony árért igen széles körű szolgáltatást kap cserébe. Például:

  • konzultáció, folyamatos kapcsolattartás,
  • székhelyszolgáltatás az emlegetett IPA-mentes településen,
  • levelezés kezelés,
  • cégtábla kihelyezés,
  • képviselet a cégbíróságon,
  • valamint az ügyvédet is biztosítják a folyamathoz.

És megdöbbentő módon ez a szolgáltatás-csomag mindössze 39.990 Ft! Ennyit bárki képes összekurpogatni, meglátásom szerint.

Szóval csak fel kellett vennem a kapcsolatot a TopCegalapitas ügyfélszolgálatával, és felvázolnom nekik a terveimet, szándékaimat. Természetesen nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és nekem tökéletesen megfelelt, amit kínáltak. Mi több, idő közben utánanéztem, hogy máshol, más weboldalakon mit kínálnak a versenytársak, de rá kellett jönnöm, hogy a TopCegalapitas ajánlata egyértelműen a legkedvezőbb és a legszéleskörűbb. Máshol ennél többért feleennyit sem adnak.

TopCegalapitas

Így hát már csak várnom kellett, hogy végigmenjen a folyamat, és hivatalosan is cégtulajdonossá, vállalkozás alapítóvá válhassak. Addigra már össze is hoztam pár megrendelést, úgyhogy amint bejegyezték a cégemet, és számlaképessé váltam, már csak hivatalossá kellett tenni a szerződéseket, és indulhatott a munka! Elmondani nem tudom, milyen hálás vagyok a TopCegalapitas szakértői csapatának, akik nélkül nem jöhetett volna létre a saját grafikai stúdióm és dizájner cégem, és akiknek köszönhetően önálló, önrendelkező művész lettem, nem csak valaki robotja, akinek a munkája mást gazdagít.