Dizájnos villanybojler művészlelkeknek – mert a részletek is fontosak

Tervezőgrafikai alapszakos hallgató vagyok az egyik legnagyobb magyar művészeti egyetemen. Ebből kifolyólag is nagyon fontos számomra a környezetem esztétikuma, csak ízlésesen berendezett, dekoratív környezetben érzem otthonosan magam. Közel áll hozzám a barkácsolás, a lakberendezés, így a lakásomban lépten-nyomon fellelhetőek saját készítésű bútordarabok, dekorációs kellékek.

Nemrég úgy hozta a sors, hogy új albérletbe kellett költöznöm. Sajnáltam otthagyni a régit, mivel nagyon megszerettem, azonban rövidesen nagyon szép lakást sikerült találnom – a 11. kerület szívében csaptam le egy takaros kis garzonra. A régi, megszokott bútoraimmal rendeztem be, a saját készítésű díszeimmel, képeimmel dekoráltam ki a falakat. Nagyon elégedett voltam a lakberendezési teljesítményemmel, viszont egyetlen dolog volt, ami bántotta a szemem: a fürdőszobában egy csúnya, régi, rozsdás bojler fűtötte a vizet a fürdőkád fölött. Tényleg centiről centire minden a helyén volt a lakásban, a fürdőszoba minden millimétere a relaxálást szolgálta. Ez azért is nagyon fontos számomra, mert stresszes állapotban nem megy úgy az alkotás, a kreatív gondolkodás. Ahhoz, hogy megrohamozzon az inspiráció, elengedhetetlen, hogy kellőképpen ellazuljak. Gyakorta megesik, hogy egy kád forró vízbe merülve, illatgyertyákkal körülvéve születik meg egy-egy új alkotásom ötlete. Mindent ennek megfelelően alakítottam ki a fürdőszobában, egyedül a bojler látványába nem tudtam belenyugodni.

Elkezdtem háztartási boltokba járkálni dizájnos, ámde megfizethető villanybojlerek után kutakodva. Mivel véges a pénzkészletem, az igényeim azonban annál nagyobbak, sajnos nem találtam számomra megfelelő készüléket az üzletekben.

Egyik délután úgy döntöttem, segítségül hívom az internetet. A keresőmotor találatai között rátaláltam egy oldalra, ami rengeteg féle villanybojlert kínált eladásra. Az ’Ariston villanybojler’ menüpont alatt egyből felkeltette a figyelmemet a sok kínálkozó, mutatós külsejű villanybojler készülék. Eddig még sehol nem volt szerencsém ilyen egyedi, ízléses bojlerekhez. A világos színekben pompázó fürdőszobához tökéletesen passzolni látszott az egyik Ariston Andris névre hallgató fekete-fehér villanybojler. Nagyon megtetszett az a tulajdonsága is, hogy kis méretű, ezért nem foglal akkora helyet, mint a jelenlegi, régi típusú, hatalmas, otromba bojler. A kiszemelt termék 10 literes, ami nekem bőven elegendő, lévén egyedüli lakó a bérelt garzonban. A minőségi alapanyagoknak köszönhetően ez a bojler védve van a rozsdásodással és a szivárgással szemben. Ennek köszönhetően kevesebb gondom lesz a karbantartással.  A vastag és tömör szigetelés lehetővé teszi, hogy a víz sokáig meleg maradjon a tartályban, ez optimalizálja a vízmelegítő teljesítményét is. Szerencsére nagyon precízen be lehet állítani a víz hőmérsékletét, nem telnek el hosszú percek a víz fölösleges pocsékolásával amiatt, hogy az nem melegszik kellőképpen, mint ahogy ez a régi bojlerrel történt.

Nagy örömömre rátaláltam az oldalon egy olyan opcióra, miszerint lehet kérni a bojler cseréjét is, ami azt jelenti, hogy nem csak kiszállítják, de a régi bojlert le is szerelik és az újat üzembe helyezik. Ez nagy megkönnyebbülés számomra.

Többféle fizetési lehetőséget felkínált az oldal: banki átutalás, utánvét, Paypal, vagy személyesen készpénzzel történő fizetés. Én végül a praktikus Paypal mellett döntöttem, mivel ezt használom a leggyakrabban, és megrendeltem a terméket.

Aznap este boldogan nyugtáztam, hogy talán utoljára fürdöm úgy, hogy közben ezt a régi, romos tartályt kell bámulnom.

Másnap az egyetemről hazaérve csörgött a telefonom. Már meg is érkezett az új bojlerem! Seperc alatt meg is történt a készülékcsere, az új villanybojlerem pompásan mutatott a felújított fürdőszobában.

Mint ahogy már megszoktam, rengeteg házi feladatot kaptunk ezen a héten is az egyetemen, így este rám fért a pihenés, kikapcsolódás. Meggyújtottam két gyümölcsös illatgyertyát és úgy döntöttem, letesztelem az új bojler képességeit. Megeresztettem a forró vizet és nyomtam bele egy adag habfürdőt. Fantasztikusan gyorsan felmelegedett a víz és valóban pont olyan hőmérsékletű lett, amiben szeretek fürdeni. Bebújtam a habos kádba és kikapcsoltam az agyam. Teljesen más volt így az élmény, hogy az ósdi bojler helyett egy csinos kis villanybojler és a szép fürdőszoba látványa tárult elém. Egyből beindult a kreatív fantáziám is, nem gyötörtek a negatív gondolatok és a mindennapi stressz.

Örülök, hogy rábukkantam erre a villanybojler webáruházra, mert valóban minőségi termékeket árulnak, amit mindenkinek csak ajánlani tudok személyes tapasztalat alapján. A honlapon hatalmas a választék, mindenki megtalálja a kedvére és pénztárcájára való készüléket. Mióta megvettem ezt az Ariston villanybojlert, az egyik kedvenc helyiségemmé vált a fürdőszoba.