Bőrápolási rutin művészi szintre emelve

Gyerekként is imádtam festeni, de tudtam sajnos abból felnőttként nem tudok majd megélni, így valami alternatívát kellett találnom.

Csakis olyan dologgal akartam foglalkozni, ami egyrészt a hobbim, örömmel tölt el másrészt fenn tudom tartani belőle az életemet. És azt sem gondoltam hátránynak, ha embereknek tudok segíteni, ezáltal boldogabbá tenni az életüket.

A kézügyességem mindvégig elkísért, de bizonytalankodtam, mi az a művészeti ág, amiben meglátom a jövőmet. Mi az, amiben kiteljesedhetek.

Kamaszkoromban rajzolódott ki előttem, hogy a kozmetikus szakma az, amit nekem találtak ki.

Andi, akihez én jártam tiniként megmentett! Olyan problémás volt a bőröm, hogy kész csoda, hogy helyre tudta tenni. Így visszagondolva az ő odaadása és szakértelme volt az, ami még inkább a szakma felé terelt. Művészinek láttam, ahogy a kenceficéket keveri és rutinokat állít össze. 

Mikor az ő általa javasolt bőrápolási rutint követtem az ajánlott termékekből varázsütésre változott meg minden.

Az egyik alapvető termék, amit a mai napig használok és előszeretettel ajánlom a vendégeimnek is, az a manuka illóolaj.

Sokaknak okoz kellemetlenséget a bőrpír, kiütések és pattanások tömkelege, de ez a csodaszer még ezekre is megoldást nyújthat, ha megfelelően használjuk azt.

Ráadásul a Humanity Áruházból 100%-os tisztaságú manuka illóolajat lehet rendelni!

Ez nagyon fontos szempont, hiszen jó eredményeket csak a tiszta, minőségi termékkel érhetjük el. Bőrünk hálás, ha nem mindenféle kemikáliával terheljük.

A Humanity Áruház webshopjából 5 milliliteres kiszerelésben tudjuk megrendelni az interneten keresztül. Egyszerűen csak a kosárba helyezzük és már fizetünk is a választott metódus szerint.

A csomagunkat kérhetjük házhoz szállítással, szállítási pontra vagy akár személyesen is átvehetjük a békéscsabai üzletben az Árpád sor 42. szám alatt.

Amennyiben rendelünk, úgy érdemes azt a hónap első hétfőjére időzíteni, mivel a Humanity Áruház résztvevője a Zöld Hétfő kezdeményezésnek. Ez a vásárlással kapcsolatos környezetbarát mozgalom a tudatos vásárlásra sarkall, mindamellett, hogy vásárlóként akár megspórolhatjuk a szállítási költséget! Csak egy bizonyos vásárlási limitet kell elérnünk, ami ennyi kiváló termék között nem is nehéz.

A gyönyörű INCI-vel rendelkező manuka illóolajat is megrendelhetjük a Zöld Hétfő keretében, de tegyük bármikor, biztosan jól járunk vele.

A terméket desztilláció útján nyerik ki az új-zélandi növényből, amit többféle területen is alkalmazhatunk különféle problémák megoldására.

manuka illóolaj

A kellemetlen bőrgondok alapja általában a bőr felületén elszaporodó baktériumok, amire kiváló ellenszer a fertőtlenítő és vírusölő hatású manuka illóolaj. Az antibakteriális hatásának hála szuperül alkalmazható sebeknél, amiknek gyógyulását gyorsítja és csökkenti a fennálló gyulladást.

Zúzódásokra kenve pedig gyorsabban szabadulhatunk a foltoktól, mivel a vérkeringésre is jótékonyan hat.

Erősíthetjük vele immunrendszerünket, de akár az uszodában összeszedett láb-és körömgombára is megoldást jelenthet.

A Humanity Áruház webshopjában található manuka illóolaj oldalán hosszan olvashatunk arról, hogy milyen egészségügyi problémák esetén érdemes ezt a barna üvegcsébe zárt csodaszert alkalmaznunk és milyen módon. Tippeket kaphatunk még az adagolásra is, nehogy túlzásba vigyük, vagy épp fukarkodjunk – csak kattintsunk a Tudástár hivatkozásra, és voilá, a tudás birtokába kerülünk.

Az illóolaj felhasználási módja igencsak eltérő lehet: akár közvetlen a bőrfelületre is kenhetjük, de inhalálva alkalmazva is mást érünk el vele.

Az aromatikus alkalmazásnál érdemes diffúzort használni, amit szintén a Humanity Áruházból meg is tudunk rendelni manuka illóolajunk mellé. 

Ahhoz, hogy friss, egészséges levegőnk legyen, nem kell kompromisszumot kötni a diffúzor kinézete tekintetében. A Humanity Áruház erre is figyel, ugyanis letisztult, elegáns párologtatókat kínálnak az érdeklődők számára. Ráadásul ezek az elektromos gépek eszméletlen csendesen működnek, így garantáltan nem zavarják meg nyugalmunkat. 

Akinek a manuka jótékony hatása hasonlítana a teafaolajéra, az nem téved, de a manuka sokkalta erősebben fejti ki pozitív tulajdonságait, ám még nem örvend akkora népszerűségnek, mint társa.

Manuka illóolajat viszont nem csak testünkön használhatjuk, hanem háztartásunk vezetésének egyik eleme is lehet.

Olyan sokrétű esszenciáról beszélünk, hogy érdemes lenne mindenkinek beszereznie, aki a tudatosság és fenntarthatóság híve, ugyanis vegyszereket válthatunk ki vele. Ezzel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat és egy szebb, zöldebb jövőt biztosíthatunk a következő generációknak.

De mikre alkalmas a háztartási folyamatok során a manuka illóolaj?

Például mosás során az öblítő kiváltásánál a ruhákat antibakteriális hatásának köszönhetően kiválóan tisztítja és még kellemes illatot is ad nekik.

A nyirkosabb lakások, házak ősellensége, a penész ellen is felveszi a harcot, amennyiben azt ecettel keverjük. Itt szintén a fertőtlenítő, gombaölő hatásának előnyeit élvezhetjük egészségünk megőrzése érdekében.

Az előbb említett tulajdonságát kamatoztatva mosogatószerbe is keverhetjük, ha azt magunk készítjük el otthonunkban. Edény nem marad koszosan!

A sokrétű manuka illóolaj felhasználási listájából a felülettisztítás sem maradhat ki. Sprayként használva kiválóan alkalmazható bármely bútor felszínén vagy a levegő fertőtlenítésére.

Akár gyakorlottak vagyunk, akár csak most kezdjük el bontogatni szárnyainkat a házi készítésű kozmetikumok és takarítószerek elkészítésében, a Humanity Áruházban az azokhoz szükséges alapanyagok mellett a manuka olajat is ‘dobjuk’ a kosarunkba, hiszen a dezodor elkészítéséhez pont annyira hasznos, mint akár a szájvíz, esetleg fogkrém hozzáadásához. A szappan előállítása sem maradhat ki a sorból, és a manuka illóolaj hozzáadásával nem is rontunk szappanunk összetevőlistáján, hiszen a 100%-ig természetes esszencia csak ráerősít annak hatékonyságára fertőtlenítő és antibakteriális hatásának köszönhetően.

Jön a nyár, így akár az after sun krémek egyik összetevőjeként is alkalmazhatjuk. Kellemesen nyugtathatja az irritált bőrt, ha véletlen kicsit jobban lepirulnánk megfeledkezve a kellő fényvédelemről. Csak adjuk a krémhez és gyorsabban múlhat a panaszunk. Extra kellemes hűsítésért csak rakjuk a krémet hűtőbe.

Korpás haj? Manuka illóolaj arra is megoldást jelenthet. Csak adjuk hozzá a meglévő samponunkhoz, vagy készítsük el mi a Humanity Áruház ajánlása szerint.

És hogyan tároljuk ezt az ezerarcú különleges esszenciát? 

Semmi különlegesre nem érdemes gondolni, ugyanis, mint a többi illóolajat is, szobahőmérsékleten tarthatjuk, egy kevésbé napos helyen. A barna üvegcse is ezt a célt szolgálja, de nem árt védeni a napfénytől.

Ha a manuka illóolajról olvasható rengeteg pozitívum ellenére is kételkednénk még a rendelésben, akkor érdemes legörgetni a lap alján található vásárlói értékelésekhez és szemügyre venni azokat.

A már megszokott csillagos és 1-től 5 pontig terjedő skálával lehet osztályozni a terméket. Hozzászólásokban pedig bővebben kifejthetjük véleményünket a termék kapcsán.

Továbbá található bejegyzés az egyik neves közösségi felületről is, így több helyről, de egy felületen tájékozódhatunk.

Felmerülő kérdés esetén szintén a termék oldalát lehet használni, amit a Humanity Áruház egyik kollégája válaszol meg, így biztosan hozzáértő feleletet kapunk.

Ha inkább a szóbeli társalgás hívei vagyunk, úgy az elérhetőségek menüpont alatt a termékinformációs vonal telefonszámát könnyedén megtalálhatjuk és ott érdeklődhetünk.

Egyéb lehetőségként e-mailen keresztül érhetjük el a céget, hogy választ kaphassunk kérdéseinkre.

Nekem a kedvenc csodaszerem a manuka illóolaj, amire bármikor számíthatok. A bőrápolási rutinom egyik alkotóelemeként kezdte, de mára már életem egyik sokrétű résztvevőjévé vált. Imádom, hogy ilyen változatos illóolajat fedeztem fel.