Belőlem a test művészei váltják ki a legnagyobb csodálatot

Mindig is művészekként tekintettem a sebészekre! Da Vinci például anatómus is volt, sokrétű polihisztoriságán belül, tehát szerintem nagyon nem lőttem mellé. Az emberi test csodálatos, és akik értően tudnak hozzányúlni, azok közül is a plasztikai sebészek a legfinomabb gondolkodású emberek – ez volt régebben a benyomásom.

Ma már gyakorlatiasabban állok hozzá, és nem csak elméletben gondolkodok erről a dologról, főleg, mert magam is szeretnék felső szemhéjplasztikát például.

Budapesten a Kelemed Plasztika oldalát találtam kellően figyelemfelkeltőnek (az oldal, amit linkeltem), ahol ráadásul mindenféle testszépítő beavatkozások sokasága jött szembe velem. Így jó ideje alaposan olvasgatok minden lehetséges dologról, műtétfajtáról, vagy kezelésről, és biztos, hogy ide szeretnék menni, ha eljutok a határozott döntésig (hogy változtassak magamon).

Jó híre van a főorvosuknak, és természetesen konzultálni készülök vele mielőtt belevágnék bármibe. De szeretem már a lehetőségeket is felmérni, főleg, ha ennyire hatalmas, nyilvános tudásbázist tár elénk az oldal, ahol részletezően leírnak mindent, mindenről, amit végeznek.

A felső szemhéjplasztika szintén olyan dolog, amit a konzultálás mellett komplex állapotfelmérés előz meg náluk. Előtte kiokosítanak már a plasztika.info.hu-n is, hogy milyen panaszok szokták okozni a felső szemhéjak megváltoztatásának szándékát.

Ha megereszkedik a bőr, ha a szem körüli izom megvastagodik – ne szégyelljünk szakemberhez fordulni, ha rajtunk kívül álló okok miatt nem tetszik a külsőnk!

Előfordul még a felső szemhéjaknál, hogy a szem körüli zsírszövet felszaporodik, táskásodik a szemünk. Mindenki előbb-utóbb megtapasztalja ezeket az őt súlyosan zavaró, frusztráló dolgokat!… De a plasztika.info.hu-n nem csak a felső szemhéjplasztika kapcsán, hanem testünk legkülönbözőbb pontjain, tetőtől talpig, nagyon sokféle problémára nagyon szerteágazó megoldásokat kínálnak. És tényleg szakavatott kezek között leszünk.

Műtét előtti kivizsgálás, műtéti érzéstelenítés – az egyes lépcsőfokokat is részletezik, ahogy sokat írnak a páciens regenerálódásának segítéséről, és azon dolgok alapos ismeretéről, amik bennünk lezajlanak, mikor “kés alá fekszünk”.

Dr. Kelemen Ottó munkamódszere a betegek holisztikus szemlélettel való kezelése, ami nekem nagyon-nagyon szimpatikussá tette még a Kelemed Plasztikát, a többi dolgukon túl. Ez nem jelent mást, mint a lelkiség, a szellem és a test kapcsolatának megértését és mindenek elé helyezését a fontossági sorrendben. Ahogy írtam, szinte művészien, érzékkel kell közelíteni egy jó orvosnak, pláne az ilyen dolgokhoz, mert az ember bonyolult, még a művészet útján sem érthető meg teljesen, és úgy igazán… De törekedni kell rá!