A barátom és az autók

A barátom vett magának egy új autót. Na, persze nem úgy új, hogy szalonból van, hanem csak neki az, ráadásul valami tuning csoda, amivel folyton csak a baj van. Szerencsére műszakilag nagyjából rendben van, de minden alkalommal, mikor elmegyünk valahova, teljes frászban van, hogy nehogy rendőr jöjjön szembe, mert akkor valószínűleg ugrott a forgalmija.

Én művész lélek vagyok, festéssel és szobrászkodással foglalkozom, nem igazán foglalnak le az autók, de mivel ő folyamatosan ezt a témát erőlteti, kénytelen voltam, akaratom ellenére kiművelődni a témából. Természetesen ott vagyunk az összes autós találkozón és minden féle tuning kiállításon és rendezvényen, de hát, ha ezt szereti, most miért is ne? Még mindig jobb, mint ha kártyázna, vagy italra költené a pénzt. Én legalább is így vagyok vele.

Mivel folytonosan ezzel a témával van elfoglalva, természetesen a születésnapi ajándéka is ebben a témában kellett, hogy megszülessen. Korábban vettem én neki mást is már, de semminek nem tud örülni igazán, ami nem az autóval kapcsolatos, így inkább idén ennél maradtam.

Sokat gondolkodtam, hogy mit vehetnék, ami örömet okoz neki, így bukkantam rá a Xado termékcsaládra.  Főként olyan termékeik vannak, amivel a motor védekező képességét lehet növelni, nagy igénybevétel esetén. Mivel a párom sokat használja az autót, főleg a városban és chip tuning is van a gépezetben, így azt olvastam, az egyik termékük kifejezetten nagyon jót tenne a motornak.

Annyi a feladat, hogy be kell tölteni az olajtartályba, járatni kell egy kicsit a motort és kész is.

Jó ötletnek tartottam, így megvettem neki. És nem is csalódtam szerencsére, mert nagyon örült neki. Hihetetlen, hogy a férfiak néha milyen egyszerűek és mennyire könnyű őket kiszámítani. Jobban érdekli őket egy autó épsége, mint a sajátjuk.

Lényeg, hogy most nagy a boldogság, és el tudja foglalni magát, így én foglalkozhatok a festéssel, amit én szeretek. Persze, lehet nem lenne akkora a béke közöttünk, ha én is annyit beszélnék a festésről, mint ő a kocsikról, de ez már egy teljesen más téma.