A legfőbb partnerem a művészetben

Nagyon sajnálom, hogy olyan ritkán tudok találkozni az édesanyámmal, amióta elköltöztem külföldre. Mindig is ő volt az az ember az életemben, akivel meg tudtam vitatni a művészet fontos és kritikus kérdéseit. Ő maga festőművész, belőlem pedig hegedűművész lett, és szerencsére elmondhatom, hogy akad munkám bőven, rengeteg helyen megfordulok a zenekarral koncertezni, különösen külföldön, tulajdonképpen ez is volt az oka annak, hogy végül Németországba költöztem, mert így, hogy ide helyeztem a bázisomat, sokkal könnyebb zenészként mozgolódni, a legtöbb munkám ugyanis ide köt. 

Sajnos ennek a negatív velejárója, hogy nagyon sok számomra kedves embert kellett magam mögött hagyni, köztük az édesanyámat, akivel ugyan rendszeresen tartjuk a kapcsolatot telefonon, és az interneten keresztül is, azért az mégsem ugyanolyan.

Utoljára szeptemberben voltam otthon. Ő és édesapám éppen akkor voltak túl egy költözésen. Hosszú évek vívódása után végre rászánták magukat, hogy egy sokkal kisebb házba költözzenek, mivel így jobban megéri nekik anyagilag. Éppen az új ház biztosítási folyamataival voltak elfoglalva, nagyban keresték a legkedvezőbb lakásbiztosítási ajánlatot, és hát, nekem is konstatálnom kellett, hogy bizony elég nehéz eligazodni a számtalan biztosító lakásbiztosítási ajánlatai között online. Rengetegen vannak, és rendkívül nehéz megállapítani, hogy melyek a megbízhatóak és melyek nem.

Miután segítettem nekik utánajárni néhány dolgonak, azt gondolom, hogy a legkedvezőbb az a lakásbiztosítás akció online, amely minél nagyobb lefedettséget biztosít biztosítási kiegészítésként köthető elemek tekintetében. A Pannonsafe például egy olyan biztosítással foglalkozó cég, amely kimagaslóan széles partnerhálózattal rendelkezik, majdhogynem az összes biztosítóval kapcsolatban állnak, és ez lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki a számára legoptimálisabb ajánlatot találja meg.

Ők még olyan biztosítási kiegészítést is tudnak intézni számunkra, ami napelemre, napkollektorra vonatkozik sok egyéb más mellett. Szerintem érdemes mindenkinek lakásbiztosítást kötni, sokan valószínűleg nem is tudják, hogy van lehetőségük biztosítást kötni, például bérlőként, pedig ez a lehetőség adott mindenki számára, aki érdekelt az ingatlan megóvásában.

A lakásbiztosítási szerződést határozatlan időtartamra lehet megkötni, és mindig a biztosítási évfordulóra kell felmondani, viszont felmondásnál ügyeljünk rá, hogy az évfordulót megelőzően legalább 30 nappal jelezni kell a felmondási szándékot. A Pannonsafe egyébként segítségünkre van abban az esetben, ha biztosítót szeretnénk váltani, ugyanis ha az online kalkulátorukon keresztül intézzük az új lakásbiztosítást, akkor a korábbi felmondását ők intézik helyettünk. 

Egyéb esetben a lakásbiztosítási szerződés érvényét veszti, amennyiben a biztosítási érdek már nem áll fenn.

A biztosító kockázatviselését illetően számolni lehet esetleges várakozási idővel, amely lehet 15, 30 nap vagy akár 6 hónap is. Az online biztosításkötés azért előnyös, mert az ajánlatkészítést követő nap 0 órakor életbe lép a biztosító kockázatviselése.

A kártérítés összegére vonatkozóan a Pannonsafe honlapján úgy fogalmaznak,  hogy a biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, valamint a javíttatás költségének figyelembevételével, és ez legfeljebb a biztosítási összegig történhet.

Könnyen lehet, hogy kétségek merülnek fel bennünk ennyi lakásbiztosítás akciótól online, de úgy vélem, hogy a Pannonsafe egy igazán jó választás lehet, hiszen a 17 éves szakmai tapasztalatuk önmagában garancia a minőségre. Végül a szüleim is őket választották, és mindent a lehető legprofesszionálisabban kezeltek. 

Most karácsonyra megint hazautazom, pár napon belül indulok, de előtte még lesz egy nagy koncertünk, szóval az idei karácsony is kissé rohanós lesz, még szerencse, hogy az ajándékok már megvannak. A legjobb mégis az lesz, hogy újra láthatom a szüleimet, és hogy megint lesz lehetőségem anyukámmal beszélgetni, és megnézni, hogy min is munkálkodik mostanság.